Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Туристичке манифестације

Туристичка места поред својих природних и антропогених туристичких мотива, одликују се по разним садржајима боравка који их карактеришу. Углавном се ради о манифестацијама које имају за циљ анимацију боравка гостију кроз забаву, разоноду и рекреацију.

Међутим, поред овога оне имају за циљ и промоцију како самог места тако и многих спонзора који се представљају кроз своје производе.

Сијаринску бању одликују две туристичке манифестације „Гејзерске ноћи" и „Златни котлић гејзера". Гејзерске ноћи почеле су да се организују 1998 године у организацији Месне заједнице, да би већ наредне године улогу организатора преузео Завод за специјализовану рехабилитацију „Гејзер". Одржавају се током јула, најчешће трају 8 до 15 дана, затварају се 2 августа. Манифестација по свом садржају програма је културно-забавна, спортско рекреативна, економско пропагандна и комерцијална. У оквиру културно забавног програма имамо гостовања Културно уметничких друштава, естрадних уметника, позоришних кућа, балетских група, гуслара,књижевника, забављача и др јавних личности. Спортско рекреативни део манифестације чине: Турнири у малом фудбалу, шаху, одбојци на песку, баскету затим такмичење у спортском риболову, пливању и скоковима у воду. Током манифестације пружа се могућност представљања привредних предузећа (спонзора) са својим производима и услугама. Традиционално у оквиру манифестације одржава се избор за Мис гејзера, књижевне вечери, гусларско вече, први глас гејзера док финале манифестације представља венчање под гејзером на светог Илију. Гејзерске ноћи одржавају се већ 15 година за редом, тако да су ушле у ред традиционалних туристичких манифестација Србије.

Друга туристичка манифестација од значаја за Сијаринску бању је „Златни котлић гејзера" коју организује Организација спортских риболоваца „Горња јабланица" из Медвеђе. Са организацијом ове манифестације почело се 2011 године, за почетак ова манифестација је више од очекиваног оправдала своје постојање. Поред такмичења у спортском риболову за чланове удружења у свим категоријама, организује и такмичење у припремању рибљег котлића у Сијаринској бањи на простору кеја Бањске реке. Такмичење је отворено за све заинтересоване мајсторе у справљању рибљег котлића. Ова манифестација одржава се у недељу Видовдана и прате је бројни спонзори. Програм манифестације обогаћен је културно забавним програмом уз церемонијал проглашења победника у свим дисциплинама спортског риболова као и проглашењу победника златног котлића гејзера.

Организовање ових манифестација има за циљ да обогати садржај боравка гостију, повећа ванпансионску потрошњу, учини медијску промоцију као и већу посећеност Сијаринске бање. У сваком случају постојање ових манифестација има своју оправданост, мада је пожељно да има више таквих или сличних манифестација које би утицале на продужење туристичке сезоне и афирмацији Сијаринске Бање а самим тим и општине Медвеђа.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Анкета

Оцените рад ТО Медвеђа

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Zora Jerković каже Још
  Браво !!!! Поздрав из... недеља, 10 фебруар 2019
 • Zora каже Још
  Bravo za moju-nasu Medvedju . Veliki... недеља, 30 децембар 2018
 • Slobodan Midic каже Још
  Imao sam cast da kao gost... четвртак, 05 април 2018
 • Aleksandra каже Још
  Izložbu su priredila deca iz osnovne... четвртак, 29 март 2018

Временске прилике

 
© 2018. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.