Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Завршене 9. Богуновачке игре

15Пред око 300 мештана и гостију, углавном богуновчана који живе и раде широм Србије и света, данас су одржане девете по реду „Богуновачке игре“. Организатор и ове туристичко-спортске манифестације била је Туристичка организација општине Медвеђа и Месна заједница Богуновац, уз несебичну финансијску и другу помоћ Милета Радосављевића, богуновчанина на привременом раду у иностранству.

Манифестацију је прогласио отвореном Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, у чијем су друштву били и његови најближи сарадници: Горан Ивановић, заменик председника општине, Влада Бабић и Коста Димитријевић, чланови Општинског већа и председник Управног одбора Туристичке организације општине Медвеђа, Мијодраг Влаховић.

Ове године су биле пријављене само две екипе за такмичење у малом фудбалу, екипа домаћина „Богуновац“ и екипа „ТО Медвеђа“. Домаћини су победили резултатом 1:0.

У дисциплини „Надвлачење конопца“ такмичиле су се петочлане екипе: „Петриљчани“, „ТО Медвеђа“, „Штил“ и екипа домаћина, „Богуновац“. Прво место заузела је екипа из Петриља, а друго место припало је екипи Туристичке организације општине Медвеђа.

За дисциплину „Скок у даљ из места“ пријавило се 12 такмичара, од којих је најбољи био Александар Гавриловић, друго место освојио је Лазар Јанковић а треће Милош Пејковић.

У дисциплини „Бацање камена с'рамена“, од 9 такмичара најбољи је био Александар Гавриловић, друго место припало је Милошу Станковићу, а треће Душану Стојковићу.

За трку најмлађих, до 12 година, пријавило се двадесетак такмичара. Набржи на 100 метара био је Душан Илић, други на циљ стигао је Радомир Стојковић а трећи Илија Јојић.

Највеће интересовање окупљених навијача привукла је дисциплина „Пресецање балвана моторном тестером“ која је први пут ове године уврштена у такмичарски програм Богуновачких игара. Колико је организаторима познато, Богуновац је једино место у Србији у коме се одржава такмичење у овој дисциплини, за коју се пријавило 6 такмичара. Највише (5) пресечених кругова балвана, за време од 30 секунди, имао је Лазар Јанковић. Друго и треће место заузели су Милорад Радосављевић и Лазар Вукотић, са по 3,5 односно 3 пресечена круга.

Спонзор награда ове јединствене такмичарске дисциплине у Србији била је СТР „Унипром“ из Медвеђе, иначе овлашћени заступници светски чувене фирме за производњу моторних тестера „Штил“.

По речима судијског пара, Косте Димитријевића и Мијодрага Влаховића такмичења у свим дисциплинама су била регуларна и у спортском духу.

По завршетку спортског дела Богуновачких игара у просторијама основне школе одржан је краћи културноуметнички програм у коме су уз овације присутних, наступили Миљан Токовић, гуслар и фрулаш и Никола Пауновић, фрулаш.

Заменик председника општине Медвеђа, Горан Ивановић је потом најбољима у спортском делу такмичења уручио пехаре и дипломе а заслужним фирмама и поједицима захвалнице. Награде најбољима у дисциплини „Пресецање балвана моторном тестером“ уручио је Предраг-Гаги Симић, власник СТР „Унипром“ из Медвеђе.

Иако је температура на спортском борилишту износила преко 40 степени, екипа Дома здравља из Медвеђе коју је предводио Др Саша Милићевић, срећом није имала интервенција а весеље уз музику, храну и пиће настављено је до касно у ноћ.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Анкета

Оцените рад ТО Медвеђа

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Zora Jerković каже Још
  Браво !!!! Поздрав из... недеља, 10 фебруар 2019
 • Zora каже Још
  Bravo za moju-nasu Medvedju . Veliki... недеља, 30 децембар 2018
 • Slobodan Midic каже Још
  Imao sam cast da kao gost... четвртак, 05 април 2018
 • Aleksandra каже Још
  Izložbu su priredila deca iz osnovne... четвртак, 29 март 2018

Временске прилике

 
© 2018. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.