- Погодака: 7360
Синдикалци СБР „ГЕЈЗЕР“ на збору у Крагујевцу
Савез самосталних синдиката Србије и Самостални синдикат угоститељства и туризма Србије организовали су
XXX, ЈУБИЛАРНИ - ЗБОР УГОСТИТЕЉСКИХ И ТУРИСТИЧКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
КРАГУЈЕВАЦ 2016 ГОДИНЕ.
Активно учешће у такмичарском делу збора узео је и синдикат Специјалне болнице за рехабилитацију " ГЕЈЗЕР" у 3 од понуђених 12 такмичарских дисциплина и то:
-
припремање јела из Националне кухиње,
-
припремање јела са роштиља,
-
припремање рибље чорбе.
Сваку такмичатрску дисциплину оцењивао је трочлани жири састављен од стручних угоститељско-туристичких радника, односно професора, а жири је за изложене радове имао на располагању од 30 до 100 поена. За оцењивање такмичара су узимани у обзир следећи елементи:
- Оригиналност у изради рада,
- Општи изглед и лепота рада,
- Укус изложеног рада,
- Прецизност ираде,
- Хигијена и естетика,
- Економичност рада,
У такмичарској дисциплини припремање јела из Националне кухиње учествовала је Снежана Станковић, шеф кухиње хотела Гејзер из Сијарниске бање са лесковачком мућкалицом (месна идила) и освојила сребрну медаљу.
У такмичарској дисциплини припремање јела са роштиља учествовали су Љубиша Станковић, роштиљџија и Снежана Станковић, шеф кухиње. Љубиша Станковић је припремао пуњени ћевап, пилећи ражњић са сланином и пуњену вешалицу и за овај рад освојили златну медаљу. Снежана Станковић је припремала пуњено пилеће бело, пуњени филе, уштипак и пљескавицу и за овај рад освојила сребрну медаљу.
У такмичарској дисциплини припремање рибље чорбе учествовали су Милош Милосављевић, председник синдиката и Радивоје Савић, начелник маркетинга у СБР "ГЕЈЗЕР"и обојица освојили златне медаље.
Специјална болница за рехабилитацију Гејзер из Сијаринске бање на овом јубиларном збору добила је и пехар за освојено треће место у екипном делу такмичења одмах иза екипа Београда и Ниша.
Великом успеху Специјалне болнице за рехабилитацију "Гејзер" допринела је месара "Браћа Ђокић" из Лесковца, која је такмичарску екипу из Сијаринске бање снабдела месом и месним прерађевинама уз помоћ којих су направљени награђени радови.
Покровитељ овогодишњег збора је било МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА СРБИЈЕ.