Одржана четврта Џипијада, Медвеђа 2022.

У суботу, 22. октобра 2022. године, одржана је, четврта по реду, џипијада. На овогодишњој џипијади учествовало је 26 џипова из Медвеђе, Негосавља, Лебана, Лесковца, Тулара, Газдара, Прокупља, Љубљане, Вучја и Власотинца.

На зборном месту на платоу у центру Медвеђе, учеснике је поздравио Мијајло Минић, в.д. директор ТО Медвеђа, и возачима пожелео срећан пут.

Колона теренаца је кренула са платоа и кретала се трасом: Медвеђа, Пусто Шилово, Горње Леце, Врело, Бабин зуб, Мушика Гашевића, Спонце, Туларе, Мркоњски Вис, Медвеђа.

Прва пауза је ораганизована у селу Копран Где су се учесници обишли Геџино језеро које се налази поред куће и споменика јунака из првог светског рата, Геџе Миловановића. Следећа пауза је била у дворишту Цркве Св. Архангела у селу Врело, где је за све учеснике организован доручак. Пут је даље водио врлетима Горњојабланичког краја, а колона је једним делом прошла и територијом општине Куршумлија, затим кроз села општине Медвеђа, Спонце и Туларе, сишла у Туларску бању где је уследила још једна пауза да се возачи одморе и окрепе минералном водом са тамошњег извора.

Уследила је, можда најзахтевнија деоница пута, од Тулара и Туларске бање до Мркоњског виса, коју су љубитељи овог адреналинског спорта и њихова возила савладали без икаквих проблема. После паузе на Мркоњском вису, на надморској висини 1072 метра, учесници су се вратили за Туларе, затим обишли још једну туристичку дестинацију, Ћоров водопад који се налази у селу Петриље, а из Петриља пут је водио за Медвеђу, где је у ресторану „Камелот“, за све учеснике приређен ручак.

Организатор и ове Џипијаде била је Туристичка организација општине Медвеђа, а видно задовољни учесници су нам обећали да ће и наредне године бити наши драги гости.

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

14
Јун
Туристичка организација оптине Медвеђа
Поводом завршетка школске године и почетка туристичке сезоне, туристичка организација општине Медвеђа

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 12
Јуче: 11
Ове седмице: 23
Овог месеца: 118
0002794
Serbia 75.77% Serbia
United States 15.03% United States
Belgium 2.83% Belgium

Укупно:

28

Земаља

sitemap