Одржана четврта манифестација "ПОД САЧ"

У Медвеђи је, 28. августа 2022. године, одржана Туристичко-гастрономска манифестација „ПОД САЧ“, такмичење у припремању јела и хлебова под сачем. Четврта по реду сачијада је одржана на платоу у центру Медвеђе. За припремање јела под сачем пријавило се 7 екипа: СТУБЛА, ЗМАЈ СА РАДАНА, КАМЕЛОТ, БРЗА ХРАНА „ШАКИ“, МУНЂА, МУФТАКИСИ и ONLY FOOD & HORSES.

За време припремања специјалитета испод сача, Туристичка организација општине Медвеђа се потрудила да за присутне грађане обезбеди богат програм. Пријављене екипе и појединци су се такмичили у Стоном тенису, Брзом испијању пива, Брзом једењу кобасица, а деца су се такмичила у Лимбо Денсу, гађању балона пикадом, прескакању препрека и изради ликовних радова. Свој програм су извели чланови Светосавске витешке академије, а здравичари: Душан Додеровић, Милош Перовић и Миљан Токовић су својим здравицама поздравили присутне мештане и госте.

Пред сам крај манифестације организована је јавна аукција дечјих радова, а сав приход од продаје, у износу од 26.600 динара, као и добровољни прилози у износу од 57.545 динара, су уплаћени за лечење малог Вукана Андрејевића.

Прво место у припремању јела под сачем освојила је екипа МУФТАКИСИ, друго место екипа ЗМАЈ СА РАДАНА, а треће екипа СТУБЛА.

У припремању хлебова под сачем учествовале су две екипе. Екипа ЗМАЈ СА РАДАНА освојила је прво место, док је екипа СТУБЛА освојила друго место.

На такмичењу у брзом испијању пива, такмичило се 6 такмичара: Мирослав Павловић, Ненад Вуковић, Немања Вуковић, Новица Цакић, Давид Јанковић и Милисав Станојевић. Победнио је Немања Вуковић, који је 0,5 литра пова попио за 03:57 sec. Друго место је заузео Ненад Вуковић са резултатом 04:72 sec, а треће Давид Јанковић, који је пола литре пива попио за 04:82 sec.

У брзом једењу кобасица, такмичило се 3 такмичара: Горан Вељковић,
Немања Вуковић и Мирослав Павловић. Победио је Немања Вуковић са резултатом 03:59 sec, други је био Мирослав Павловић који је кобасицу појео за 06-05 sec, а трећи Горан Вељковић са резултатом 41:63 sec.

Овогодишњу манифестацију „ПОД САЧ“ су помогли: Кафе бар Тропикана, Ресторан Камелот, Šarac-Wood д.о.о. Медвеђа и Електролукс Медвеђа, а организатор манифестације је и ове године била Туристичка организација општине Медвеђа.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00028047
Данас: 17
Јуче: 20
Ове седмице: 37
Овог месеца: 519
Serbia 81.55% Serbia
United States 6.68% United States

Укупно:

50

Земаља

sitemap