Туристичка организација општине Медвеђа, обележила је дванаестогодишњицу рада

Туристичка организација општине Медвеђа, 17 јула 2019. године, обележила је дванаестогодишњицу рада. Поред обележавања Дана Туристичке организације у Петриљу је отворена и школа за младе таланте, гусларе, гајдаше и фрулаше.

Прослава годишњице одржана је у просторијама некадашње основне школе у Петриљу а прослави су поред многобројних гостију присуствовали председник општине Медвеђа др Небојша Арсић, заменик председника општине Горан Ивановић и Милан Стевановић, председник Скупштине општине Медвеђа.

„Данашња манифестација је одржана из два разлога. Први је обележавање дванаестогодишњице рада Туристичке организације у општини Медвеђа а други разлог је почетак рада школе за младе таленте гусларе, гајдаше и фрулаше. На овој манифестацији присуствовали су и првих пет полазника ове школе. Ова неформална школа отворена је у сарадњи са Удружењем гуслара и писаца епске поезије. Часови ће се одржавати у просторијама основне школе у Петриљу, на дестинацији Ћоров водопад. Предавачи су Миљан Токовић, Милован Милошевић и Радосав Додеровић, председник Удружења гуслара и писаца епске поезије. Сви полазници на крају добијају диплому/захвалницу Туристичке организације али је јако битно напоменути да је школа за гусларе, гајдаше и фрулаше бесплатна. Захваљујући одличној сарадњи са локалном самоуправом за све заинтересовану децу биће обезбеђен и бесплатан певоз и ужина“ рекао је Љубиша Ристић, директор Туристичке организације општине Медвеђа. 18

После официјелног дела, бројни гости и запослени у туристичкој организацији су отпочели вишечасовно, пријатно дружење уз звуке традиционалних народних инструмената.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 22
Јуче: 24
Ове седмице: 83
Овог месеца: 565
This Year: 1,115
00028093
Serbia 81.54% Serbia
United States of America 6.67% United States of America

Укупно:

50

Земаља

sitemap