Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Завршене 9. Богуновачке игре

15Пред око 300 мештана и гостију, углавном богуновчана који живе и раде широм Србије и света, данас су одржане девете по реду „Богуновачке игре“. Организатор и ове туристичко-спортске манифестације била је Туристичка организација општине Медвеђа и Месна заједница Богуновац, уз несебичну финансијску и другу помоћ Милета Радосављевића, богуновчанина на привременом раду у иностранству.

Манифестацију је прогласио отвореном Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, у чијем су друштву били и његови најближи сарадници: Горан Ивановић, заменик председника општине, Влада Бабић и Коста Димитријевић, чланови Општинског већа и председник Управног одбора Туристичке организације општине Медвеђа, Мијодраг Влаховић.

Ове године су биле пријављене само две екипе за такмичење у малом фудбалу, екипа домаћина „Богуновац“ и екипа „ТО Медвеђа“. Домаћини су победили резултатом 1:0.

У дисциплини „Надвлачење конопца“ такмичиле су се петочлане екипе: „Петриљчани“, „ТО Медвеђа“, „Штил“ и екипа домаћина, „Богуновац“. Прво место заузела је екипа из Петриља, а друго место припало је екипи Туристичке организације општине Медвеђа.

За дисциплину „Скок у даљ из места“ пријавило се 12 такмичара, од којих је најбољи био Александар Гавриловић, друго место освојио је Лазар Јанковић а треће Милош Пејковић.

У дисциплини „Бацање камена с'рамена“, од 9 такмичара најбољи је био Александар Гавриловић, друго место припало је Милошу Станковићу, а треће Душану Стојковићу.

За трку најмлађих, до 12 година, пријавило се двадесетак такмичара. Набржи на 100 метара био је Душан Илић, други на циљ стигао је Радомир Стојковић а трећи Илија Јојић.

Највеће интересовање окупљених навијача привукла је дисциплина „Пресецање балвана моторном тестером“ која је први пут ове године уврштена у такмичарски програм Богуновачких игара. Колико је организаторима познато, Богуновац је једино место у Србији у коме се одржава такмичење у овој дисциплини, за коју се пријавило 6 такмичара. Највише (5) пресечених кругова балвана, за време од 30 секунди, имао је Лазар Јанковић. Друго и треће место заузели су Милорад Радосављевић и Лазар Вукотић, са по 3,5 односно 3 пресечена круга.

Спонзор награда ове јединствене такмичарске дисциплине у Србији била је СТР „Унипром“ из Медвеђе, иначе овлашћени заступници светски чувене фирме за производњу моторних тестера „Штил“.

По речима судијског пара, Косте Димитријевића и Мијодрага Влаховића такмичења у свим дисциплинама су била регуларна и у спортском духу.

По завршетку спортског дела Богуновачких игара у просторијама основне школе одржан је краћи културноуметнички програм у коме су уз овације присутних, наступили Миљан Токовић, гуслар и фрулаш и Никола Пауновић, фрулаш.

Заменик председника општине Медвеђа, Горан Ивановић је потом најбољима у спортском делу такмичења уручио пехаре и дипломе а заслужним фирмама и поједицима захвалнице. Награде најбољима у дисциплини „Пресецање балвана моторном тестером“ уручио је Предраг-Гаги Симић, власник СТР „Унипром“ из Медвеђе.

Иако је температура на спортском борилишту износила преко 40 степени, екипа Дома здравља из Медвеђе коју је предводио Др Саша Милићевић, срећом није имала интервенција а весеље уз музику, храну и пиће настављено је до касно у ноћ.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.