Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Екипа „Јабланица МП“ припремила најбољу рибљу чорбу.

У суботу 9. септембра 2017. године одржано је традиционално, седмо по реду, такмичење „Златни котлић гејзера“ 2017. Киша која на територији општине Медвеђа није падала засигурно преко три месеца, није успела да спречи организацију одржавања манифестације која је, како је и планирано, почела у 8 часова на језеру у Петриљу, такмичењем у спортском риболову на пловак. Такмичили су се: пионири, јуниори, сениори, ветерани и инвалиди и ратни војни инвалиди а укупно је пријављено њих 19 такмичара. По променљивом времену риба је „слабо радила“, но иако је у просеку улов био слаб, жири је ипак успео да одреди победнике.

У категорији пионира (од 5 до 12 година) победила је Теодора Арсић, друго место освојио је Јован Јанковић а треће Душан Кулић.

У категорији омладинаца (од 12 до 18 година) прво место је освојио Бранко Обрадовић, друго место припало је Дарку Станојевићу а треће место Александру Марковићу.

У категорији ветерана, прво место заузео је Божидар Стефановић а друго место Младен Димитријевић.

У Категорији инвалида и ратних војних инвалида се ове године такмичио само Иван Терзић, који је и освојио награду.

У категорији сениора, прво место освојио је Драган Станковић-Брзи, друго место припало је Славољубу Миловановићу, док је трће место освојио Драган Савић.

Пехари и медаље пецарошима су уручени у Сијаринској Бањи, где је од 12 до 14 часова одржано такмичење у припремању рибље чорбе. За такмичење се пријавило 11 екипа из Новог Сада, Београда, Лесковца, Бојника и Медвеђе. Организатори су за све пријављене екипе обезбедили 2 кг. рибе, дрва за ложење ватре и место на кеју Бањске реке, испред хотела „Гејзер“. Петочлани жири у саставу Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, Гојко Ивановић, Момчило Јанковић, Амит Сахити и Горан Стојановић, заиста је имао тежак задатак да процени која је рибља чорба најбоље припремљена. По њиховом мишљењу Екипа „Јабланица МП“ припремила је освојила прву награду. Друго место припало је екипи „Петриље“ а треће место освојила је екипа „Ћоров водопад“.

Културноуметнички програм КУД-а „ВЕЗ“ и „Ромска суза“, чије је извођење било планирано за термин од 14 до 15 часова је изостао због снажног невремена и јаке кише која је почела да пада.

Такмичарима у спортком риболову пехаре и медаље уручио је Драган Милићевић, председник Организације спортских риболоваца „Горња Јабланица“, док су такмичарима у припремању рибље чорбе награде уручили: Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, Љубиша Ристић, директор ТО Медвеђа и Миле Радосављевић, представник СБР „Гејзер“ из Сијаринское Бање.kotlic

Организатор седме манифестације "Златни котлић гејзера 2017" је била: Организација спортских риболоваца Горња Јабланица из Медвеђе, док су суорганизатори Туристичка организација општине Медвеђа и Специјална болница за рехабилитацију "Гејзер" из Сијаринске бање. Генерални покровитељ манифестације била је Општина Медвеђа.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.