Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Манифестација "Изађи ми на теглу" у Лесковцу

У традиционалном каравану „Изађи ми на теглу“ последњег дана септембра на платоу етно-комплекса „Шоп-Ђокић“ у Лесковцу одржано је, четврто по реду, такмичење у припремању најбољег ајвара. Учешче на такмичењу узело је 16 екипа од којих једна јуниорска, састављена од ученика лесковачке гимназије.

Међу учесницима овогодишњег такмичења нашла се и екипа Туристичке организације општине Медвеђа у саставу: Жарко Савићевић, Јелена Поповић Благојевић, Марија Савић, Јелена Дондић и Марија Величковић. Наша екипа је ове године остала у сенци веома јаке конкуренције и није се нашла међу прве три награђене.

Ово јединствено такмичење у припремању српског деликатеса од паприке започело је 25. августа ове године такмичењима у Владичином Хану и Власотинцу, а након каравана у тридесетак српских градова завршава се у Соко Бањи 14. октобра ове године.

Такмичење у Лесковцу отворио је пригодним речима градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је истакао да је „Лесковачки ајвар“највећи српски бренд, а ту су још и „Лесковачка спржа“ и „Лесковачко роштиљ месо“, што је изванредна прилика за примарну производњу из Лесковца и Јабланичког управног округа у целини.

Секретар Регионалног задружног савеза Владимир Бојовић, који годинама помаже члановима удружења „Лесковачки ајвар“ у оваквим наступима у Лесковцу, али и на сајмовима у региону, истиче:

„Постоји велико интересовање ино-купаца за „Лесковачки домаћи ајвар“, међутим производни капацитети су мали и уситњени јер се овај деликатес од паприке у већој мери производи у кућној радиности на традиционална начин, па је тешко увек обезбедити тражене веће количине готових производа од паприке“.

Ове године наградни фонд од 1,5 милиона динара је утростручен, па ће сваки полуфиналиста добити на поклон шпорет „смедеревац“, а Краљ ајвара редизајнирани „смедеравц 10“, као и поклон картицу Уни кредит банке од 200 евра, а наредне године ајвар ће се спремати по рецепту Краља под брендом „Бакина тајна“, који се извози у 26 земаља света.

Генерални покровитељ овогодишњег каравана је Рода, међу многобројим спонзорима су Уни кредит банака и МБС „Милан Благојевић“ из Смедерва, а покровитељи у Лесковцу Туристичка организација и локална самоуправа.izsdji mi na teglu 2017

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.