Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

30 џипова на траси од Петровца до Мркоњског виса

У суботу 28. октобра, у 7 часова, испред зграде општине Медвеђа је било паркирано 30 теренаца спремних за учешће на првој туристичкој манифестацији Џипијада Медвеђа 2017 „Од Петровца до Мркоњског виса“. Телевизијске екипе РТС-а, СТВ-медиа, екипа Радио Медвеђе и учесници џипијаде из Београда, Ниша, Власотинца, Лесковца, Бојника и Медвеђе кренули су првим делом трасе од Медвеђе преко Чокотанца, Црног врха, Рујковца, Доњег и Средњег Бучумета до цркве Св. Петке у Горњем Бучумету. Паузу која је направљена на локалитету Каљаје у Рујковцу, чланови Ауто мото клуба „Синхро-Р“ из Лесковца искористили су да учесницима џипијаде демонстрирају снагу мотора својих џипова и своје умеће у вожњи по изузетно тешком терену, док су остали учесници са одушевљењем посматрали бравуре које су, слободно можемо рећи, ови адреналински зависници приредили. 18

Испред цркве Св. Петке у Горњем бучумету учеснике је поздравио Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, који је том приликом испричао кратак историјат ове цркве. После краћег одмора за доручак колона је кренула на другу етапу која је од овог места преко, Газдара, Медвеђе, Тупала, Сијарине и Равне бање до Сијаринске бање, где су учесници џипијаде кренули у краћи обилазак ове туристичке дестинације.

Наставак трасе је водио од Сијаринске бање преко Боровца, Врапца, Капије, Зајчевца и Мркоња до нове туристичке дестинације „Мркоњски Вис“ која се налази на надморској висини од 1070 метара. Теренци су остали паркирани у подножју, а задњи километар трасе до самог врха Мркоњског виса учесници џипијаде у друштву са председником општине Медвеђа, Др Небојшом Арсићем, замеником председника општине Медвеђа, Гораном Ивановићем и директором Туристичке организације општине Медвеђа, Љубишом Ристићем морали су да савладају пешице, а ни јак ветар, киша и ниска температура нису успели да их спрече у овом подухвату. Управо лоши временски услови утицали су да учесници овогодишње џипијаде немају бистар поглед са Мркоњског виса према Шар планини, Копаонику, Јастребцу, Кукавици, Старој планини, Сувој планини, Голији и Златибору. Мркоњски вис је био и инспирација за новинаре РТС који су направили кратку репортажу о овом локалитету, а уједно је одрађено пар фотографија за успомену.

Овогодишња авантура изузетних возача џипијаде завршила се обиласком Ћоровог водопада, и организованим ручком у просторијама основне школе у Петриљу.

Организатори овогодишње Џипијаде Медвеђа 2017 „Од Петровца до Мркоњског виса“ су Туристичка организација општине Медвеђа и Општина Медвеђа.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.