Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Одржано треће "Вече усмене традиције општине Медвеђа".

Усмена традиција представља важан део културе како народа у целини, тако и људи одређеног краја, у овом случају са подручја општине Медвеђа. Све до друге половине двадесетог века, велика већина становништва на Балкану била је неписмена, и стога су људи своје уметничке, културне и друге садржаје и потребе исказивали кроз усмена предања, епску поезију и народне песме.

Туристичка организација општине Медвеђа, наставља са активностима на очувању усмене традиције на подручју Горње Јабланице. У четвртак 27. децембра 2019. године, одржана је трећа по реду манифестација „Вече усмене традиције општине Медвеђа“. Манифестацију је отворио Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, а госте је испред организатора, Туристичке организације општине Медвеђа поздравио Драган Денић. У једноипочасовном програму, пред препуном салом, учествовали су писци епске поезије, чланови Културноуметничког друштва „Разиграно коло“ из Медвеђе, гуслари, фрулаши и гајдаши док је сцена Клтурног центра у Медвеђи била украшена старим употребним предметима и ручним радовима.

У програму су учествовали:

гуслар и писац епске поезије Радосав Додеровић, КУД „Разиграно коло“ из Медвеђе, фрулаш Миљан Токовић, гуслар Радован Вуковић, гуслар Милован Милошевић, фрулаш Никола Пауновић, певачка група у којој су певали: Божидар Ђикановић, Радован Вуковић, Вељко Перовановић, Миљан Токовић, Милован Милошевић, док су на бини „ситан везак везле“ Драгица Марковић и Милица Милаковић.
У оквиру ове манифестацијен приказана су два филма, „Ђурђевдан у Горњојабланичком крају“ који је снимио Културни центар Медвеђе, а подржан је од стране Министарство културе и информисања републике Србије и филм из пројекта Радио Медвеђе, под називом „Једно село, једна прича“.01

По завршетку програма у холу испред сале у којој је одржан концерт уприличена је дегустација старих специјалитета кухиње, коју су спонзорисали, Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ из Сијаринске бање и ресторан „Камелот“ из Медвеђе.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.