Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Организовано дружење на завршној седници у Медвеђи

У духу традиције и очувања нематеријалне културне баштине житеља Горње Јабланице, почев од 01.фебруара 2019. године.Туристичка организација Општине Медвеђа је организовала „СЕДНИЦЕ“ (ПОСЕЛА). Циклус седница је започео 1. фебруара 2019, седницом у основној школи у Сијаринској бањи, а шеснаеста, завршна седница одржана је 30. марта 2019. године у просторији основне школе "Горња Јабланица" у Медвеђи.

Седницу у Медвеђи отворио је Љубиша Ристић, директор ТО Медвеђа. Он се захвалио љубитељима народних игара ових крајева, који су нас пратили ма где се Седнице одржавале, као и свим осталима који су помогли да ова, већ помало заборављена манифестација заживи. Овом приликом Ристић је обећао да ће се, сваке наредне године почетком зимског распуста, екипа ТО Медвеђа дружити са становницима општине Медвеђа у новим серијалима седница. Присутне седничаре поздравио је и Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Директор Института за гусле и епску поезију из Београда, Рашо Вучинић, поклонио је Туристичкој организацији општине Медвеђа српске гусле, које ће користити млади гуслари полазници „школе гусала“ која је на иницијативу ТО Медвеђа, у фази формирања.Sednica u Medvedji

Пуних два месеца, сваког петка и суботе, екипа Туристичке организације општине Медвеђа имала је прилику да се дружи са љубитељима изворних песама и игара народа овог краја.

Овом приликом захваљујемо се свим учесницима у програму, без којих седнице не би могле бити одржане, а то су: Миљан Токовић, Милован Милошевић, Филип Богдановић, Никола Пауновић, Радосав Додеровић, Божидар Ђикановић, Обрен Јововић, Илија Живковић, Јакша Јакшић, Радован Вуковић, Анастасија и Теодора Радовић, Гојко Златковић, Радуле Јовановић, Милутин Петрушић, Никола Мојсиловић, Културноуметничко друштво „Разиграно коло – Вез“ и млади клавијатуриста Стефан Николић.

Такође се захваљујемо председницима свих месних заједница у којима смо гостовали, као и директорима основних школа, у чијим просторијама су седнице биле одржаване. До наредног виђења на седницама, у фебруару 2020 године.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.