Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Мажореткиње и КУД "Леминд"

01За добро расположење у петој ноћи туристичке манифестације Гејзерске ноћи били су задужени гости из Лесковца односно Туристичка организација града Лесковца, Мажореткиње и КУД “Леминд”.

Мажореткиње које раде при Туристичкој организацији града Лесковца постоје 15 година и прве су мажореткиње које раде у Србији. Броје многобројне наступе како у земљи, тако и ван ње. Сада већ давне 2009 године су биле првакиње Србије а поред овог признања у својим орманима чувају још много њих. Радом групе која се састоји из сениорки и јуиорки руководи Верица Јанковић, кореограф.

КУД “Леминд” са чијим кореографијама је била одушевљена публика на платоу испред ресторана Снежник је основано такође давне 1979 године са циљем да студиозним радом негују и кореографски уобличавају народне игре. Мисија друштва је да да адекватан одговор младим генерацијама на постављено питање о изучавању народне традиције кроз игру, музику и певање. Добитници су многих признања и награда а највећа награда су аплаузи многих љубитеља фолклора. Гостовали су у Немачкој, Аустрији, Бугарској, Грчкој и приредили преко 1500 концерата. Радом друштва руководи уметнички директор ансамбла Милан Филиповић који је уједно и кореограф друштва. Гости у Сијаринској Бањи могли су уживати у кореографијама: Игре из околине Пирота, Игре из централне Србије, Игре из врењског поља, Народне песме са Косова и игре из метохијског подгора, Игре из понишавља, Игре из околине Лесковца и Игре из босилеградског крајишта.

По завршетку културно-уметничког програма представник организатора, заслужнима је уручио захвалнице и плакете. У име мажореткиња плакету је примио представник Туристичке организације града Лесковца, Игор Бранковић. У име КУД “Леминд” плакету је примио уметнички директор друштва Милан Филиповић. Плакете су такође добили и Јовица Цветковић најбољи рукометаш света 1986. године и власник београдског ресторана “Стенка” који је један од спонзора манифестације, господин Стојковић.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.