Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Вече рок музике у Сијаринској Бањи

02Десето вече Гејзерских ноћи било је посвећено љубитељима праве домаће рок музике. За добро расположење присутних гостију на платоу испред ресторана Снежник у Сијаринској Бањи побринули су се Горан Шепа, познатији као Гале Кербер и Дејан Најдановић Најда, певач групе Смак. Ресторан Снежник био је премали да прими све љубитеље рок музике који су желели да присуствују овом предивном концерту. Гале и Најда за два сата, колико је трајао концерт, отпевали су и одсвирали доста нумера са албума група Кербер и Смак. Присутне госте у Сијаринској Бањи оставили без даха и по ко зна који пут доказали да су заиста праве легенде југословенске и спрпске рок музике.

Горан Шепа, познатији као Гале Кербер рођен је у Нишу 1960. године и оснивач је познате рок групе Кербер. Рок састав Кербер један је од малобројних нишких бендова који је своју највећу популарност доживео средином осамдесетих година прошлог века. Њихова музика сведок је неуништивости рокенрола који није само музика већ начин живота и бунт против сопствене равнодушности. Први студијски албум под називом „Небо је мало за све“ снимили су у студију РТВ Љубљана 1983.године, затим су се низали популарни албуми: „Ратне игре“, „Сеобе“, „Људи и богови“, „Пета страна света“, „Запис“.

Дејан Најдановић Најда је рођен у Нишу, 8. августа 1971. године. На препоруку Точковог пријатеља, из групе Крамер се пребацио у групу Смак. У Смаку је био вокални солиста, а иначе свира гитару и компонује. Најда је расни Рок певач типа 70-их. Има изразити смисао за фразирање и лако се прилагођава свакој ситуацији поготову на сцени. Поседује снажан и топао глас на прелазу баритона у тенор. Новина коју он доноси јесте непретенциозан наступ, у односу на публику и на чланове бенда, чиме ствара утисак да је певање у исти мах игра и задовољство. У последње време највише наступа са Галетом, певачом групе Кербер. Уз обавезу да изводи легендарне хитове Смака Најда настоји да пронађе сопствени израз кроз нове песме.

На видео снимку испод можете погледати разговор са Галетом, затим снимак дела концерта као и разговоре са Љубишом Ристићем, директором ТО Медвеђа и Др Небојшом Арсићем, председником општине Медвеђа. На снимку је кориштен видео материјал телевизије К1.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.