Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Медвеђа прославила 73 године ослобођења од фашизма

dan opstine medvedjaСвечаном седницом која је одржана у Дому културе „Петар Петровић Његош“ у Медвеђи обележен је 20. мај, дан ове општине односно 73 године ослобађања овог краја у Другом светксом рату. Седници је претходио пријем гостију у кабинету предсендика општине Небојше Арсића, који је био премали па су гости дочекани и у канцеларијама заменика председника општине Горана Ивановића, председника Скупштине општине Медвеђа Милисава и Светлане Тодоровић, начелнице општинске управе.

На платоу испред Дома културе, председник Координационалног тела, Зоран Станковић и председник општине Медвеђа, Небојша Арсић свечано су отворили новоизграђену фонтану за чију је изградњу утрошено 7,2 милиона динара. Том приликом Станковић је општини Медвеђа и грађанима честитао дан општине и рекао да су за општину Медвеђа приоритетна три пројекта: Сијаринска бања, рудник Леце и фабрика Пелета. Он је истакао значај јединства и заједничког рада и нагласио да ће општина Медвеђа у Кординационом телу увек имати подршку.

Затим је у сали дома културе одржана свечана седница скупштине. Свечаној седници су поред одборника локалне скупштине присуствовали и предсендик координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић, са сарадницима, председника Вишег Суда у Лесковцу, председник општине Лебане са сарадницима, председник општине Бојник, председник општине Власотинце, председник општине Куршумлија са сарадницима, председник општине Трговиште, представници града Лесковца, председник општине Прокупље, председник и заменик председника општине Панталеј из Ниша, начелник Јабланичког управног округа, директор привредне коморе Лесковац, представници Основног Суда из Лебана, Војске Србије, МУП-а, верских заједница, политичких партија, као и многобројни грађани.

Свечану седницу је отворио Милисав Милетић, председник скупштине, а затим је госте поздравио и Небојша Арсић, председник општине Медвеђа. Тим поводом председник Арсић је рекао ће ова локална заједница наставити да се даље развија, да инвестира у младе и у пољопривреду јер су то поред рудника Леце и Сијаринске бање главне тачке ослонца за живот ове општине.

Медвеђа велике наде полаже у развој сточарства и воћарства а производња малина је ту посебно интересантна. Председник Арсић је уверен да Медвеђа може да постане Ариље на југу па је буџет за пољопривреду удвостручен и сада износи десет милиона динара. Он је додао да општина Медвеђа може да рачуна на додатних 36 милиона динара од Координационог тела за уређење магистралног пута од Лебана до Медвеђе али и путева према селима на територији општине.

На седници су додељене бројне новчане награде и признања најбољим појединцима и установама. Међу добитницима признања је и Туристичка организација општине Медвеђа, у чије је име признање примио Љубиша Ристић, директор туристичке организаије.

По завршетку доделе награда и признања, за бројне госте приређен је културно уметнички програм и скромна закуска.

У наставку можете чути комплетан аудио снимак свечане седнице Скупштине општине Медвеђа.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.