Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

10. рођендан Туристичке организације општине Медвеђа

15Туристичка организација општине Медвеђа основана је 01.06.2007 године, званично регистрована у тадашњем Трговинском суду 17.07.2007 године. На тој седници СО Медвеђа усвојен је Статут и именован вд директор.
Поред организационих активности, по оснивању, остварили смо почетне контакте са туристичком привредом и странодавцима у општини Медвеђа и успоставили контакте са Туристичком организацојом Србије. Тада је направљена прва обједињена понуда за општину Медвеђа. Наредни корак је био успостављање контаката са потенцијалним донаторима, тада активним, ЦХФ, УНДП и СКОПС. Следиле су и званичне посете министарствима за туризам, културу и дијаспору у којима смо обезбедили подршку за финансирање пројеката у наредном периоду.

- Преузели смо организацију и учешће у организацијама туристичких, културних и спортских манифестација: Дочек Нове Године на платоу испред Дома културе, турнире у малом фудбалу, Косиба на Маровцу, Гејзерске ноћи, Богуновачке игре, Златни котлић, Први мај у Тупалу, Сусрети дијаспоре, гусларске вечери, забавни програми - Први глас Медвеђе...
- Организовали смо фото и ликовне изложбе као и изложбе народних рукотворина, књижевне вечери, песничке вечери као и вечери афористике
- Организовали смо гостовања професионалних и аматерских позоришта као и естрадних звезда у забавним програмима
- Подстакли смо и учествовали у формирању Културно-уметничког друштва“ВЕЗ“ као и Удружење Жена „ВЕЗ“. У сарадњи са станодавцима смо формирали и Удружење приватних станодаваца
- Успоставили смо добру сарадњу са медијима што је резултирало на десетине репортажа какако о укупној туристичкој понуди тако и појединим манифестацијама: Политика, Магазин, Новости... Гостовање у популарној емисији „Жикина шареница“, Јутарњи програм, Ово је Србија. Учествовали смо у снимању репортажа „Књига утисака“, угостили екипе ТВ Хепи и ТВ Прва.

- Израђен је први сајт са свеобухватном туристичком понудом као Фејсбук страница која се редовно ажурира
- Успостављена је сарадња са организаторима Сајма туризма у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу на којима смо редовно наступали
- Учествовали смо на туристичким манифестацијама у Лесковцу, Крушевцу, Лебану и Бојнику.
- Туристичка организација општине Медвеђа је поднела пројекат за уређење археолошких налазишта и верских објеката, код Националне службе за запошљавање. Овај пројекат је одобрен а реализовао га је ЈКП Обнова.
- Путем јавних конкурса код министарстава за туризам и културу реализовали смо пројекте којим смо обезбедили израду првог свеобухватног рекламног материјала у виду брошура и флајера и друге публикације, израђени су први промо-филмови. У три године за редом од ресорног министарства добијали смо середства за организацију манифестација „Гејзерске ноћи“, „Косидба на Маровцу“... Такође су одобрена средстав за изради „Идејног пројекта за израду ватерполо хотела са 4 звездице“, реализовали пројекте у области очувања и презентације нематеријалног наслеђа...
- Адаптацијом дела објекта зграде Дома културе у Сијаринској Бањи формирали смо Туристичко-информативни центар у коме вршимо прихват гостију за приватне станодавце. У истом објекту отворили смо продавницу сувенира.
- Допринели смо оснивању „Радан кластера“ који окупља туристичку привреду 5 општина наслоњених на Радан планину, Медвеђа, Лебане, Куршумлија, Прокупље и Бојник а чији је задатак заједнички наступ у промоцији туристичке понуде ове области.
- Током ове године започели смо активности на изради туристичке сигнализације у општини као и уређење водопада у селу Петриље, који смо препознали као туристички потенцијал општине, поред Сијаринске бање, Туларске бање, Мркоњског виса и Радан планине. У плану за ову годину уврстили смо и уређење Мркоњског виса које би , уколико будемо обезбедили материјална средства било завршено до краја године. Напомињемо да сва уређења локалитета изводе радници Туристичке организације а радови се финансирају од средстава прикупљених од спонзорстава. Скромну прославу јубилеја, запослени у Туристичкој организацији општине Медвеђа организовали су управо поред водопада у Петриљу. Једино што нам није ишло на руку су временске неприлике које су у доброј мери покквариле угођај.

После обиласка уређеног водопада, госте из Лесковца, Лебана и Бојника је поздравио Љубиша Ристић, директор Туристичке организације општине Медвеђа.

Затим се гостима обратио Небојша Арсић, председник општине Медвеђа. Он се том приликом, у своје име, и у име гостију захвалио директору и упосленима у туристичкој организацији на дочеку, и обећао већу помоћ локалне самоуправе у предстојећим активностима на уређењу туристичких локалитета и изради туристичке сигнализације.

Присутне госте су поздравили и Горан Ивановић, заменик председника општине Медвеђа,

као и Радивоје Савић, руководилац маркетинга у специјалној болници за рехабилитацију „Гејзер“ у Сијаринској бањи.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.