28 теренаца на петој џипијади Медвеђа 2023

dzipijada 2023

У недељу, 8. октобра 2023. године успешно је одржана пета по реду, Џипијада Медвеђа 2023. На овогодишњој џипијади је учествовало 28 џипова из Медвеђе, Лебана, Лесковца, Ниша и Старе Пазове.

Интересовање учесника манифестације је веће у односу на прошлу годину и све већи број људи, као и деце, се окупља да би видели моћне четвороточкаше.

ЏИПИЈАДА, као манифестација, има за задатак да се поред вожње укаже на слабо развијену путну инфраструктуру у општини Медвеђа, која је истини за вољу, ове године почела са реконструкцијом. Циљ џипијаде такође је да се учесници упознају са туристичким потенцијалима општине Медвеђа, као и са културно-историјским наслеђем. На овогодишњој траси џипијаде налазиле су се: Базилика Светог Јована у Рујковцу, Црква Преображења Господњег у Сијарини, Крст и споменик палим борцима у Сијарини, где је директор Туристичке организације општине Медвеђа, Мијајло Минић, упознао учеснике са казивањем о Градини тј. о утврђењу или граду где је по казивањима живела Ирина, сестра царице Теодоре, жене Римског цара Јустинијана.

Учесници џипијаде су обишли и споменик партизанској болници на Капији у Свирцу и излетиште које је уредила Шумска секција из Медвеђе. На завршетку трасе, за учеснике је припремљен ручак у ресторану Камелот у Медвеђи.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Медвеђа.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 3
Јуче: 28
Ове седмице: 121
Овог месеца: 603
This Year: 1,153
00028131
Serbia 81.57% Serbia
United States of America 6.65% United States of America

Укупно:

50

Земаља

sitemap