Драган Ристић из Маровца, заузео четврто место, у конкуренцији 205 косача на Плавинцу

На падинама Горанског гаја, у Смедереву, у недељу 9. јуна 2019. године, пред око пет хиљада посетилаца, у организацији Удружењa косача из Смедерева, одржана је јубиларни, двадесети пут „Косидба на Плавинцу“, најмасовнија манифестација ове врсте у окружењу.

Титулу најбољег, међу 205 пријављених косача, понео је Вук Вучковић из Прељине код Чачка, друго место је заузео Пљевљак Славиша Пуповић, ранији победник на такмичењу на Плавинцу, а трећи је био његов земљак Радмило Ћуковић. Међу женама, где је број пријављених ипак био кудикамо мањи, најбоља је ове године била Милена Јањушевић, друга Милена Ралић, а трећа Јелица Ивановић.

25 метара дугачку, и 2 метра широку стазу, највештији су косили за око минут, а осим брзине стручни жири је оцењивао и технику и квалитет откоса.12

У организацији Туристичка организација општине Медвеђа, нашу општину је на овој, манифестацији, представљао Драган Ристић из Маровца, прошлогодишњи победник косидбе на Маровцу. Ристић је, у конкуренцији 205 косача заузео, више него добро, четврто место.

Косидбу на прелепим падинама са погледом на Дунав, у близини Виле „Златни брег“, некадашњег летњиковца Обреновића, отворио је Драган Роган, председник Удружења косача у Смедереву. Такмичари су, осим из Србије, долазили из Црне Горе, Републике Српске, БиХ, Хрватске, Македоније…

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00028041
Данас: 11
Јуче: 20
Ове седмице: 31
Овог месеца: 513
Serbia 81.55% Serbia
United States 6.68% United States

Укупно:

50

Земаља

sitemap