Одржана 23. косидба на Маровцу

У суботу, 2.јула 2022. године, на ливади испред куће Радише Паповића у Маровцу, одржана је 23. по реду традиционална манифестација „Косидба на Маровцу“.

После културно-уметничког дела манифестације у коме су учествовали: гуслар и фрулаш Миљан Токовић и гуслар Радован Милошевић, започео је ревијални део манифестације.

У финално такмичење косача пласирала су се 10 такмичара. Победник овогодишње манифестације “Косидба Маровцу“ је Маровчанин, Драган Ристић, вицешампион међународне манифестације „Косидба на Плавинцу“ која се традиционално одржава у Смедереву. Друго место је освојио Јован Паповић, а треће место Драгутин Додеровић.

Поред такмичења у кошењу траве ручном косом, екипе и појединци су се такмичили у дисциплинама: Скок у даљ из места, Бацање камена с рамена, Надвлачење конопца и навлачење штапа.

У дисциплини Скок у даљ из места, прво место заузео је Мирољуб Стојковић, друго место, Александар Гавриловић, а треће место заузео је Милош Ровчанин.

У дисциплини Бацање камена с рамена, такмичари су бацали камен тежак 13 килограма. Камен је најдаље бацио Александар Гавриловић, друго место освојио је Душан Здравковић а треће, Мирољуб Стојковић.

У дисциплини надвлачење штапа, први је био Душан Здравковић, други Александар Гавриловић а треће место заузео је Милан Гавриловић.

У надвлачењу конопца победила је екипа „Маровчани“, друго место екипа „Лавови“, а треће место освојила је екипа „Кићини тигрови“.

Најбољима је пехаре, медаље и дипломе, уручио Мијајло Минић, директор Туристичке организације општине Медвеђа, која је и ове године била успешан организатор ове традиционалне манифестације.

Организацију манифестације су финансијски помогли мештани Месне заједнице Маровац, Туристичка организација општине Медвеђа, као и Локална самоуправа ове општине.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00027953
Данас: 5
Јуче: 24
Ове седмице: 90
Овог месеца: 425
Serbia 81.53% Serbia
United States 6.70% United States

Укупно:

49

Земаља

sitemap