Одржана 23. косидба на Маровцу

У суботу, 2.јула 2022. године, на ливади испред куће Радише Паповића у Маровцу, одржана је 23. по реду традиционална манифестација „Косидба на Маровцу“.

После културно-уметничког дела манифестације у коме су учествовали: гуслар и фрулаш Миљан Токовић и гуслар Радован Милошевић, започео је ревијални део манифестације.

У финално такмичење косача пласирала су се 10 такмичара. Победник овогодишње манифестације “Косидба Маровцу“ је Маровчанин, Драган Ристић, вицешампион међународне манифестације „Косидба на Плавинцу“ која се традиционално одржава у Смедереву. Друго место је освојио Јован Паповић, а треће место Драгутин Додеровић.

Поред такмичења у кошењу траве ручном косом, екипе и појединци су се такмичили у дисциплинама: Скок у даљ из места, Бацање камена с рамена, Надвлачење конопца и навлачење штапа.

У дисциплини Скок у даљ из места, прво место заузео је Мирољуб Стојковић, друго место, Александар Гавриловић, а треће место заузео је Милош Ровчанин.

У дисциплини Бацање камена с рамена, такмичари су бацали камен тежак 13 килограма. Камен је најдаље бацио Александар Гавриловић, друго место освојио је Душан Здравковић а треће, Мирољуб Стојковић.

У дисциплини надвлачење штапа, први је био Душан Здравковић, други Александар Гавриловић а треће место заузео је Милан Гавриловић.

У надвлачењу конопца победила је екипа „Маровчани“, друго место екипа „Лавови“, а треће место освојила је екипа „Кићини тигрови“.

Најбољима је пехаре, медаље и дипломе, уручио Мијајло Минић, директор Туристичке организације општине Медвеђа, која је и ове године била успешан организатор ове традиционалне манифестације.

Организацију манифестације су финансијски помогли мештани Месне заједнице Маровац, Туристичка организација општине Медвеђа, као и Локална самоуправа ове општине.

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

14
Јун
Туристичка организација оптине Медвеђа
Поводом завршетка школске године и почетка туристичке сезоне, туристичка организација општине Медвеђа

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 12
Јуче: 11
Ове седмице: 23
Овог месеца: 118
0002794
Serbia 75.77% Serbia
United States 15.03% United States
Belgium 2.83% Belgium

Укупно:

28

Земаља

sitemap