Одржана четврта манифестација "ПОД САЧ"

У Медвеђи је, 28. августа 2022. године, одржана Туристичко-гастрономска манифестација „ПОД САЧ“, такмичење у припремању јела и хлебова под сачем. Четврта по реду сачијада је одржана на платоу у центру Медвеђе. За припремање јела под сачем пријавило се 7 екипа: СТУБЛА, ЗМАЈ СА РАДАНА, КАМЕЛОТ, БРЗА ХРАНА „ШАКИ“, МУНЂА, МУФТАКИСИ и ONLY FOOD & HORSES.

За време припремања специјалитета испод сача, Туристичка организација општине Медвеђа се потрудила да за присутне грађане обезбеди богат програм. Пријављене екипе и појединци су се такмичили у Стоном тенису, Брзом испијању пива, Брзом једењу кобасица, а деца су се такмичила у Лимбо Денсу, гађању балона пикадом, прескакању препрека и изради ликовних радова. Свој програм су извели чланови Светосавске витешке академије, а здравичари: Душан Додеровић, Милош Перовић и Миљан Токовић су својим здравицама поздравили присутне мештане и госте.

Пред сам крај манифестације организована је јавна аукција дечјих радова, а сав приход од продаје, у износу од 26.600 динара, као и добровољни прилози у износу од 57.545 динара, су уплаћени за лечење малог Вукана Андрејевића.

Прво место у припремању јела под сачем освојила је екипа МУФТАКИСИ, друго место екипа ЗМАЈ СА РАДАНА, а треће екипа СТУБЛА.

У припремању хлебова под сачем учествовале су две екипе. Екипа ЗМАЈ СА РАДАНА освојила је прво место, док је екипа СТУБЛА освојила друго место.

На такмичењу у брзом испијању пива, такмичило се 6 такмичара: Мирослав Павловић, Ненад Вуковић, Немања Вуковић, Новица Цакић, Давид Јанковић и Милисав Станојевић. Победнио је Немања Вуковић, који је 0,5 литра пова попио за 03:57 sec. Друго место је заузео Ненад Вуковић са резултатом 04:72 sec, а треће Давид Јанковић, који је пола литре пива попио за 04:82 sec.

У брзом једењу кобасица, такмичило се 3 такмичара: Горан Вељковић,
Немања Вуковић и Мирослав Павловић. Победио је Немања Вуковић са резултатом 03:59 sec, други је био Мирослав Павловић који је кобасицу појео за 06-05 sec, а трећи Горан Вељковић са резултатом 41:63 sec.

Овогодишњу манифестацију „ПОД САЧ“ су помогли: Кафе бар Тропикана, Ресторан Камелот, Šarac-Wood д.о.о. Медвеђа и Електролукс Медвеђа, а организатор манифестације је и ове године била Туристичка организација општине Медвеђа.

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

14
Јун
Туристичка организација оптине Медвеђа
Поводом завршетка школске године и почетка туристичке сезоне, туристичка организација општине Медвеђа

08
Јул
Туристичка организација оптине Медвеђа
У Маровцу код Медвеђе, селу на административној линији са Косовом и Метохијом, некад је живело хиљаду људи,

29
Јул
Туристичка организација оптине Медвеђа
Гејзерске ноћи почеле су да се организују 1998 године у организацији Месне

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 17
Јуче: 45
Ове седмице: 17
Овог месеца: 135
0005985
Serbia 78.35% Serbia
United States 11.42% United States
unknown 2.44% unknown

Укупно:

37

Земаља

sitemap