Одржана друга туристичко - гастрономска манифестација "ПОД САЧ"

Укупно 16 тимова такмичило се на другој туристичко - гастрономској манифестацији "ПОД САЧ", која је одржана у Медвеђи 28. августа 2019. године на кеју реке Лепаштице, испред ресторана „КАМЕЛОТ“. Организатор ове манифестације је Туристичка организација општине Медвеђа уз Подршку локалне самоуправе. Уз добро друштво и такмичарски дух четворосатна припрема меса и хлебова под отвореним небом, претворила се у савршено проведено поподне.

Организацијом овог такмичења, поред осталог, Туристичка организација општине Медвеђа жели да допринесе оживљавању Великогоспојинског сабора који је некад био веома посећен, а последњих година посета сабору је нешто слабија.

Такмичење се одвијало у две категорије: припремање јела од меса под сачем и припремање хлебова под сачем. У ревијалном делу, који се није оцењивао, екипе су припремале јела од меса у котлићу, Лесковачку мућкалицу, гулаш, пасуљ са ребарцима и сланином... Вреди поменути да су такмичари сами финансирали намирнице и зачине за своје специјалитете.

Такмичење у спремању јела почело у 15, а завршило у 19 часова, док су такмичари у припремању погача и хлебова стартовали у 17 часова а и они су такмичење завршили у 19 часова, како би бројни гости уз дегусатцију јала под сачем имали и топао хлеб.13

Жири у саставу: Драган Денић, Драган Милићевић и Ђорђе Пековић, је имао тежак задатак да од толико добрих јела прогласи најбоље. Сложили су се да су сва јела веома укусна. Ипак, су донели одлуку да је екипа...

  • „Горан Савић“ најбоље припремила месо под сачем и тако освојила прво место.
  • Друго место заузела је екипа „Месара Милојковић“
  • Треће место је освојила екипа „Мркоњски вис“.

У категорији хлебова и погача под сачем...

  • Прво место је заузела екипа „Удружење пензионера Медвеђа“,
  • Друго место освојила је екипа „Црепуља“
  • Треће место припало је екипи „Петриље“.

Организатор, Туристичка организација општине Медвеђа, је за све такмичаре обезбедио мајице са симболима такмичења, а најбољима у категорији сремања меса под сачем припале су вредне награде, сачеви „Грнчарије Ђорђевић“ из Обреновца, а пехаре и медаље такмичарима у обе дисциплине, уручио Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

По завршетку такмичења, такмичари и бројни гости наставили су дружење у ресторану „Камелот“ уз музику и дегустацију припремљених јела и хлебова под сачем.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 26
Јуче: 23
Ове седмице: 92
Овог месеца: 26
This Year: 1,309
00028287
Serbia 81.55% Serbia
United States of America 6.60% United States of America

Укупно:

50

Земаља

sitemap