Одржана друга туристичко - гастрономска манифестација "ПОД САЧ"

Укупно 16 тимова такмичило се на другој туристичко - гастрономској манифестацији "ПОД САЧ", која је одржана у Медвеђи 28. августа 2019. године на кеју реке Лепаштице, испред ресторана „КАМЕЛОТ“. Организатор ове манифестације је Туристичка организација општине Медвеђа уз Подршку локалне самоуправе. Уз добро друштво и такмичарски дух четворосатна припрема меса и хлебова под отвореним небом, претворила се у савршено проведено поподне.

Организацијом овог такмичења, поред осталог, Туристичка организација општине Медвеђа жели да допринесе оживљавању Великогоспојинског сабора који је некад био веома посећен, а последњих година посета сабору је нешто слабија.

Такмичење се одвијало у две категорије: припремање јела од меса под сачем и припремање хлебова под сачем. У ревијалном делу, који се није оцењивао, екипе су припремале јела од меса у котлићу, Лесковачку мућкалицу, гулаш, пасуљ са ребарцима и сланином... Вреди поменути да су такмичари сами финансирали намирнице и зачине за своје специјалитете.

Такмичење у спремању јела почело у 15, а завршило у 19 часова, док су такмичари у припремању погача и хлебова стартовали у 17 часова а и они су такмичење завршили у 19 часова, како би бројни гости уз дегусатцију јала под сачем имали и топао хлеб.13

Жири у саставу: Драган Денић, Драган Милићевић и Ђорђе Пековић, је имао тежак задатак да од толико добрих јела прогласи најбоље. Сложили су се да су сва јела веома укусна. Ипак, су донели одлуку да је екипа...

  • „Горан Савић“ најбоље припремила месо под сачем и тако освојила прво место.
  • Друго место заузела је екипа „Месара Милојковић“
  • Треће место је освојила екипа „Мркоњски вис“.

У категорији хлебова и погача под сачем...

  • Прво место је заузела екипа „Удружење пензионера Медвеђа“,
  • Друго место освојила је екипа „Црепуља“
  • Треће место припало је екипи „Петриље“.

Организатор, Туристичка организација општине Медвеђа, је за све такмичаре обезбедио мајице са симболима такмичења, а најбољима у категорији сремања меса под сачем припале су вредне награде, сачеви „Грнчарије Ђорђевић“ из Обреновца, а пехаре и медаље такмичарима у обе дисциплине, уручио Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

По завршетку такмичења, такмичари и бројни гости наставили су дружење у ресторану „Камелот“ уз музику и дегустацију припремљених јела и хлебова под сачем.

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

14
Јун
Туристичка организација оптине Медвеђа
Поводом завршетка школске године и почетка туристичке сезоне, туристичка организација општине Медвеђа

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 12
Јуче: 11
Ове седмице: 23
Овог месеца: 118
0002794
Serbia 75.77% Serbia
United States 15.03% United States
Belgium 2.83% Belgium

Укупно:

28

Земаља

sitemap